Saturday, February 26, 2011

Menuntut Ilmu..







Hari ni g menuntut ilmu kat zalina Bzeebakery....Zalina bukak class cream puff & eclairs....kalo ikutkan eda dah pernah bljr resepi cream puff ni, tapi bukan dgn zalina lah.....kat tempat lain....dah lupa dgn saper eda bljr .....masa tu anak baru 2 org...boleh dikatakan zaman jepunlah...hahahhaha....

Pada mulanya hati berbalik2 jugak, iyalah nak pergi ke, tidak class yg zalina adakan ni....almaklumlah asben tak ada kat umah...terpaksalah bawak Miasara sekali....kalo asben ada bolehlah tinggalkan si Miasara ni sekejap...Nasib baik zalina buat demo je, bolehlah diusung sekali si kecik ni....Lagipun Miasara ni tak banyak ragam sangat...kalo tido dah cukup & perut dia kenyang, ...diamlah dia....

Semalam seronok betul bljr...banyak ilmu yg zalina perturunkan...ada sesetengah tu eda tak tahu langsung...betullah kata orang, walaupun kita pernah bljr benda yg sama dgn org yg berbeza tapi tak semuanya ilmu tu dikongsi bersama.....

Sebelum ni eda pernah gak buat jual cream puff ni....sekrg kalo ada org order cream puff @ eclairs, eda nak guna resepi custard filling si zalina pulak...memang sedap sesangat....bukan omongan kosong....lemak2 manisnya yg membuat kita termimpi2...hehehehe....

P/S : Kalo ada sesaper nak merasai keenakkan cream puff @ eclairs ni,...bolehlah order ngan eda....ataupun pergi je belajar kat zalina bzeebakery....

Thursday, February 24, 2011

Durian oh Durian..



Sekarang kat Seremban ada org jual durian...nak kata musim durian rasanya tak kut!.....Eda ni tak boleh tengok durian, mulalah tekak ni meminta tapi eda tak retilah nak membelinya....buatnya dpt yg tak elok tak ke hampa....Anak2 pun dah suruh buat bubur kacang, dah lama mak tak buat katanya.....Anak2 eda ni pulak kalo tak buh durian dlm bubur kacang jgn harap nak mkan....tak bestlah ,banyak songehnya...heheheh

Kebetulan semlm eda g giant beli barang dapur yg dah mula kehabisan stok terutama fresh milk....sblm masuk dlm giant, hidung terbau buah feveret eda...dlm hati dah berkata2, balik nanti mesti beli ni...lagipun buah tu dah siap berkupas dan dibubuh dlm bekas senanglah sikit....tapi bila tengok rega...mengucap pjg...biasanya kalo eda beli dlm bekas camtu murah je....10 hinggit bolehlah 2 bekas...ini tidak rm19.99 satu bekas...mak oiiii mahalnya....tapi sbb dah nak sangat...eda sambarlah 2 bekas...tak apalah , bukannya beli hari2 pun, bila anak tekak meminta2......kalo hari2 boleh bocor poket....kkkiiihhhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails