Wednesday, December 23, 2009

Majlis Berkampung ....



Hari ni eda satu famili pergi umah mak sedara hubby kat Seremban 2....Dia adakan majlis berkampung sempena pernikahan anak perempuannya...Kalau sesaper org N9 ,tahulah apa majlis berkampung tu...Dgn kata yg palig mudah, berkampung tu bermaksud tuan umah berbincang ngan penduduk kg @ sekrg penduduk tmn utk hari majlis pernikahan nanti...Setiap penduduk ada tugas masing2...Tetapi kalau tinggal kat taman perumahan, semua tugas dilakukan pihak katering...lainlah kalau tuan rumah tak guna khidmat katering...sekarang semua mudah....ada fulus semua majlis dapat dijalankan dengan lancar...

Tuesday, December 22, 2009

Akhirnyaaaa....





Sudah lama eda nak merasa Burger Ijan ni...tapi asyik tak dapat je. Banyak sangat halangan bila nak pergi beli. Akhirnya hari ni dapat jugak merasainya...Eda tahu ni pun gara2 tengok rancangan Warung Kita kat astro tu..Eda tengok Farouk Husein makan dengan sedap sekali.Meleleh air liur eda waktu tu...nasib baik tak banjir dlm umah ni...hheheheh...

Tempatnya taklah jauh sangat dr umah eda.Tak sampai 15 minit pun. Paroi Jaya dokek yooo...
Hari tu eda order Oblong ayam . Hubby ngan Aqasha double cheese burger ayam, Aisyah lak cheese burger je sbb dia ni bukan jenis pemakan & Affiq lak special double cheese burger.

Burger Ijan ni mewah ngan sos dan mayonis..Tak sah kalau mkn burgernya mesti berselumat mulut kita.Mulut pun kena buka bosar2....hhehehhe...

Monday, December 21, 2009

Apa-apa ajelah...



Hari ni eda ada janjitemu ngan doktor.Kalau ikutkan janjitemu eda pd 4/12/09 ari tu lagi.Tapi disbbkan eda blk kg,so ditundalah ke hari ni.Sobonar eh,maleh nak gi.Bila difikir2kan semula,baik pergi je lah.Kan kalau apa2 hal eda gak yg susah dpt susah nanti.Lagipun adalah peluang makan kat luar...hhhehheeh

Balik dr spital terus eda ajak hubby gi makan kat secret recipes(SR).Dah lama rasanya tak mkn kat situ.Ni kes berpantang ari tu lah...Apalagi eda makan apa yg menjadi feveret eda...Nasi goreng dia lah..Sodappppp...

Malam pulak eda ajak hubby gi beli burger ijan....Tapi anak2 nak makan roti planta & tandoori...Terpaksalah eda ikut selera anak2...Hubby bawak anak2 mkn kat kedai,eda x ikut sbb dah ada baby ni terpaksa cari tmpt mkn yg selesa utknya.Almaklumlah kat kedai mamak mana ada sofa spt SR.Eda suh hubby bungkus mee goreng je..

Cekodok Lemak manis


dah lama rasanya eda x main masak2 kat blog ni...bukannya dapur x berasap tapi tenet ni slow sesangat kat umah ni....naik hantu dibueknyo eda....eda dah bg hint kat hubby, potong je lah celcom...tapi wat donorrr jeee...

Hubby ckp bukannya x nak potong tapi kalau guna yg lain pun sama gak....Sblm ni guna streamyx, pun sama gak....Talian tipon umah eda wat hal...aduh haiiiii....Geram betul lah eda!....
Mcm mana angin tak naik, nak upload gambar kat sini pun amik masa berjam2....

Gambar ni dah lama eda snap tapi terlupa nak upload kat sini...Kuih pun x lak mengancam bebenor...biasa2 je...janji boleh di ngap!

Anak2 eda suka kuih bola ni ( anak2 bg nama, sbb uwannya selalu buek)....boleh dikatakan feveret diorg lah....

Tak susah nak membuatnya, resepi pun main campak2 je....ringkas dan mudah...
Yg perlu cuma tpg gandum, telur sebiji , susu cair, air secukupnya, gula sesedap rasa, secubit garam & yis...

Friday, December 18, 2009

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails