Friday, May 29, 2009

KELAS FONDANT & GUMPASTE





Alhamdullillah, akhirnya tercapai jugak hajat eda utk mempelajari teknik fondant & gum paste yg betul ( 3/5/09 & 24/5/09 )....walaupun masih kekok nak mempraktikkannya tapi sekrg eda tahulah sikit sebyk tentang fondant & g/paste ni.

Memang seronok sangat masa eda pergi bljr ari tu....sampaikan lupa mkn & minum...Hubby eda sendiri pun naik heran & tertanya2 apalah yg seronok sangat....Dia pun cakap , eda ni tak boring ke asyik gi kelas masakan....eda cakaplah, disbbkan cinta & minat pd dunia masakan....eda sanggup bljr janji eda dpt apa yg eda capai....

Tapi eda kesian gak kat hubby, iyalah masa dia balik dr offshore baru2 ni....eda sibuk gi kelas ke sana-sini...dialah yg uruskan anak2....Terima Kasih tak terhingga eda ungkapkan utk Hubby tersayang....kalau dia x ada kat umah baru2 ni....nampaknya tak dptlah eda gi ke kelas2 tu semua....kadang2 tu dia mengeluh gak tapi nak buat camner...dah isteri dia ni gila bljr...hahahaha...layan je lah sayangggg!!.....Dan dia pun tanya eda, bukan benda yg sama ke, apa yg eda gi bljr tu?....eda cakap mana ada....tapi dia tengok sama je, asyik kek , kek dan kek....sampaikan dlm fridge penuh ngan kek....hehheehhe....

Kek yg kaler pink tu adalah kek sebenar....tak cantik sangat, masih boleh diperbaiki lagi....InsyaAllah kena selalu buat baru cantik....betul tak?.....yg kaler biru , kek tipu guna styrofom....eda simpan sebg kenangan...

Thursday, May 28, 2009

KEPERIHATINAN ANDA DIPERLUKAN...

Malam tadi eda dpt email dr hubby tentang seorang budak perempuan yg memerlukan bantuan kewangan....Nama adik ni NURUL AYSHA SAFIYA BT SAMSULRIZAL ( 4 tahun)....Amat memilukan bila eda tatap gambar ni buat pertama kali....Di sini eda copy paste kan apa yg tertulis dlm email tersebut...

Keperihatinan anda diperlukan.. ....

Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan
memanjangkan email ini kepada saudara2 yang lain.. Semoga usaha kita ini
mendapat limpah berkat dari Allah swt.....Wassalam!

Setiap satu email yang anda fowardkan akan didermakan $0.01 kepada keluarga adik NURUL


Anak ini memerlukan keperihatinan kita semua...

Assalamualaikum/ Salam sejahtera ,

Penulis sebagai mewakili ahli keluarga adik Nurul Aysha Safiya bt
Samsulrizal( 4 tahun), merayu kepada
sesiapa yang prihatin agar dapat membantu meringankan beban keluarga adik

Nurul.

Adik Nurul baru saja selesai menjalani beberapa kali pembedahan penambahan

tulang dibahagian leher akibat tulang leher patah (bukan akibat dari
sebarang kemalangan atau penderaan tetapi oleh kerana tulang leher yang
lembut dan tidak mampu menampung berat kepalanya dan salah satu faktor
adalah kanak-kanak istimewa -down sind ro m).. Beliau kini terpaksa
menggunakan alat bantuan pernafasan yang berharga RM40,000 tidak termasuk
kos-kos sampingan (tiub untuk membuang kahak dan air kencing, generator
untuk membantu alat penafasan ketika bekalan elektrik terputus).

Memandangkan kos-kos sampingan agak tinggi, diharapkan sumbangan anda
serba
sedikit dapat membantu meringankan beban keluarga beliau.

Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan
memanjangkan email ini kepada saudara2 yang lain. Setiap satu email yang anda fowardkan akan didermakan $0.01 kepada keluarga adik NURUL. Semoga usaha kita ini
mendapat limpah berkat dari Allah swt....Wassalam!


Hari ini dia susah, kita senang...esok lusa tak mustahil jadi
sebaliknya dengan kehendakNYA!
Wallahua ' lam....

@ Cuma sekadar forward email sahaja.

Tuesday, May 26, 2009

BERSUA KEMBALI...



Assalamulaikum,..

Rasanya lama betul eda menyepi diri kan!....Masa yg membataskan eda utk berblog....terlalu sibuk dgn anak2 dan dunia masakan eda....hehehehhe...

Sampaikan nak jenguk blog sendiri pun tak sempat....yg sempat check email....Iyalah, eda bukannya ada maid, serba - serbi eda wat sendiri....Buat lak sekrg anak eda yg sulung nak exam upsr thn ni...lagilah sibuk.....pagi hingga ke malam, asyik urus hal dia...Kadang2 nak pengsan eda dibuatnya....Tapi kalau mengeluh tak baik lak kan!...anak2 kan permata keluarga....Lebih2 lagi eda peknen anak ke-4 sekrg, lagilah letih....Nasib baik eda tak alahan teruk kali ni...tapi eda kuat makan....sampaikan badan pun naik mendadak...sabar jelahhhh.....

Oh ya, semasa eda bertapa dr dunia blog ni....byk kelas masakan yg eda hadiri....yg amat bermakna sekali, eda ambil kursus decorating ngan Wilton....Setakat ni eda telah gi Course 1 ngan Course Fondant & Gumpaste.....Course 2 & 3 eda akan hadiri x lama lagi....kalau boleh eda nak habiskan course 2 &3 sblm eda bersalin....InsyaAllah kalau diizinkan Tuhan....

Memang seronok masa eda belajar mendeco pd ari tu....byk yg telah eda pelajari....Walaupun sblm ni eda pernah belajar dgn lain2 pengajar tentang dunia mendeco kek ni....tapi setiap kali eda gi bljr mesti ada perbezaanya....dr situ eda dpt cedok2 sikit dan gabungkan jadi satu.,...Gambar kek kat atas tu adalah hasil pembelajaran eda ngan Wilton....Walaupun x cantik mana, tapi eda puas hati!

Oklah, dilain waktu eda berceloteh lagi tentang lain2 kelas yg telah eda pergi....mata dah ngantuk ni, nak beradu.....zzzzzzz

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails