Wednesday, June 17, 2009

KELAS CHEESE CAKE



A'kum,

Eda ni sekejap timbul ,sekejap tenggelam. Macam biskut chipsmore....Biasalah kan, kalau dah surirumah sepenuh masa memang camni.....Tak sempat nak update blog sendiri....Kadang2 diri sendiri pun tak terurus....hehehh.....Tapi kalau cik abang ada kat umah jgn dibuat....kang nanti jeling pun tak nak...kkkiiihhhh

Oklah ari ni eda berkongsi citer mengenai kelas cheese cake yg eda belajar sblm ni.....Bukannya eda tak pernah buat cheese cake tapi nak tambah ilmu lagi, tak rugi rasanya ilmu masakan kita pelajari kan!...Byk faedahnya kemudian hari....

Eda belajar ni sama tarikh ngan kelas coklat.....Excited sangat nak belajar, sampaikan sekali harung...letih tu tak payah cakaplah...memang letih!......Tapi puashati lah!.....Tercapailah cita2 nak tahu cheese cake cam kat secret recipe tu....Walaupun x sama sangat....janji dapat buat....

Pada ari tu 2 jenis cheese cake eda dengan Kak Aini buat.....Strawberry Cheese Cake & Chocolate Banana Cake.....Kalau ikutkan ada 5 resepi cake....tapi kami berdua pilih cake tuuu....Apalagi Cikgu kami ( NorAzlina Azmi )....ajar je lahhh.....

Chocolate Banana cake tu ada kesamaan ngan chocolate indulgence kat SR ......cuma kat situ keknya lagi moist......Nampaknya lepas ni eda kena korek lagi sampai terjumpa resepi yg betul2 spt kat SR....heheheh.....Tak pun gi menuntut kat situ kan!.....Tak ada maknanya SR nak ajar.....

2 comments:

nurie said...

Assalamualaikum Eda...
Bestnya dpt pegi kelas masak2 ni.
Sy suka cheese cake...mmm..yummy!

Min Bakingproject said...

Salam Eda.. waaa lepas ni akak nak order coklat ngan Eda boleh ? SElamat hari raya ye.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails