Saturday, April 11, 2009

JALA MAS


Baru2 ni eda balik Terengganu sekejap, tak lama pun 2 hari je...Itupun eda nak tengok Kak Long eda sakit....Eda balik dengan Aqasha...ambil flight malam...balik mengejut katakan....hubby dan 2 org anak eda tak ikut sbb diorg sekolah...kalau balik hari cuti lainlah kan.

Akak eda yg sulung ni sakit... Doktor cakap ada batu dlm hempedunya....dan yg lebih memeranjatkan lagi , doktor juga kesan dlm hatinya ada ketumbuhan sebesar duit 5 sen....Sepatutnya nak kena bedahlah masa tu tapi disbbkan penemuan ni, doktor terpaksa batalkan.Pihak hospital nak pastikan betul2....

Eda betul2 kesian ngan kak long ni....iyalah anak ramai ( 7 org )....masih bersekolah dan kecik2 lagi....kalau apa2 terjadi kat dia memang kesian kat anak buah eda ni...

Tapikan masa eda balik Trg ari tu, eda sempatlah beli Jala Mas....anak eda yg suruh belikan ( Aisyah )....anak eda yg si Along tu tak suka....loya katanya!....Eda ni sukalah jugak tapi taklah banyak....makan2 gitu je...almaklumlah jala mas ni kan manis....

Balik kali ni pun bukannya boleh jejalan pun....susah sikit kalau balik Trg tak bawak kete...nak bergerak ke sana - sini kena tunggu kalau ada sesaper yg free....kalau tak, terperap kat umah mak je lah.....

InsyaAllah lepas Si Along exam UPSR...eda nak balik lama sikit kat Trg...nak berehat dan berpantang kat sana.....

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails