Wednesday, December 31, 2008

SUP CENDAWAN & SAYUR


Ringkas dan cepat...

Bahan-bahannya:
  • 3-4 ulas bwg putih - dicincang
  • 1-2 biji bwg merah - dihiris
  • 1/2 kiub pati ayam
  • 1 biji cili merah - dihiris
  • sebungkus cendawan enoki
  • seikat sawi - dipotong
  • sebtg carrot - dipotong dan dihiris memanjang
  • bebola ikan secukupnya -( dibelah).. ikut sukalah nak buh byk mana
  • Air secukupnya
Cara-caranya:
  1. Panaskan minyak dan tumis bwg putih berserta bwg merah hingga terbit bau.
  2. Slps tu masukkan air dan bebola ikan yg telah dibelah .
  3. masukkan juga kiub pati ayam dan garam...biarkan mendidih sebentar.
  4. kemudian masukkan carrot dan cili merah.Biarkan seketika...
  5. Akhir sekali , masukkan sawi dan cendawan enoki....bila nampak layu sikit...padamkan api....jgn biarkan lama2 nanti sayur2 tu terlebih masak & lembik..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails