Monday, December 29, 2008

HAPPY BIRTHDAY MUHD.AFFIQ DANIEL....



Selamat Menyambut Awal Muharram pada semua kengkawan yg mengenali Eda....

Kebetulan hari ni ( 29/12/2008 ) , Besday anak eda yg sulung ( Muhammad Affiq Daniel ).
Hari ni usianya dah pun 11 tahun...cepat betul masa berlalu....sampaikan tak sedar masa mana dia membesar...Bila diingat semula dr dia lahir hingga sekrg memang mencabar...sbb dia ni byk wat ragam yg boleh mencabar kewibawaan eda sbg seorg ibu!....apa2 pun eda bersyukur krn dia membesar dgn sempurna dan penuh kasih- sayang....cuma sampai sekrg dia masih perangai suka menangis dan degil....


Sempena besday Along ( panggilan adik2 pd dia), eda telah adakan kat Trg baru2 ni ( 18/12/2008 )...Eda dah hantar Along ngan Aisyah slps balik dr Kuching..Balik ke Trg pun ngan flight sbb masa tu kat Trg masih banjir lagi...Umah mak eda pun setiap hari air sungai naik...Tu yg tak berani nak balik ngan kete...Mana tahu dlm perjlnan ke Trg, tak boleh nak llalu pulak....Tapi eda ngan hubby balik semula ke N9 sbb hubby eda ada keje kat ofis di KL...so tinggallah eda ngan Aqasha je kat umah terkontang -kanting....Terasa sunyilah pulak bila along ngan k.ngah x ada....


Sblm nak balik ke Trg semula eda buat 3 biji kek dan 50 biji cuppies....eda terpaksa wat kat umah sbb kat umah mak eda manalah ada oven ngan mixer...
Yang sebenarnya along tak tahu eda nak sambut besday dia kat Trg...eda nak surprise kan kat dia...Eda dah bgtau awal2 kat family eda jgn cakap apa2 kat dia....
Selain mkn kek, eda buat gak mee hoon goreng dan kepok lekor....Sambil tu adakan permainan utk budak2 yg dtg pd ari tu... Ramai sungguh yg dtg...lebih 30 org kanak2 yg dtg....senyum sampai ke telingalah Along masa tu...Tercapai jugak impian dia nak celebrate kat Trg...
Eda adakan permainan pecah belon dan cari gula2 dlm tpg....Bukan main suka lagi budak2 tu....
Kesemua budak2 ni eda bg saguhati....nantikan kalau bg yg menang je, monyoklah muka diorg kan!...so eda bg semua, tak kira menang @ kalah....hadiah pun mknan je...eda masukkan dlm plastic bag..sblm balik eda bg kat diorg....bukan main suka lagi bebudak ni....

Utk Along lak eda ngan hubby hadiahkan dia helikopter remote control....dah lama dia idamkan...
Eda dah cakap ngan dia, masa cuti skolah je boleh main...lepas ni kena tumpukan utk UPSR...

Oh ya! sori gambar tak dpt nak upload kat sini buat sementara waktu...dah puas upload tapi asyik tak boleh je....maybe blogger buat ragam kut!...goram betullah!



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails