Saturday, July 26, 2008

KAILAN IKAN MASIN


Bahan-bahannya:
  • Seikat kailan
  • 5-6 biji cili padi
  • 4 ulas bwg putih
  • sepotong ikan tenggiri jeruk
  • 1/2 s/b sos ikan
  • 1/2 s/b sos tiram
Cara-caranya:
  1. Kailan dipotong dan dicuci.Toskan.
  2. Tumbuk cili padi , bwg putih dan ikan jeruk...jgn lumat sangat ya!...
  3. Tumis bhn tumbuk tadi sehingga terbit bau.Masukkan sos ikan & sos tiram.Kacau.
  4. Masukkan kailan tadi dan tutup ngan tudung periuk sekejap.Lepas tu kacau dan padamkan api.
  5. Kalau kurang masin boleh tambah garam..tapi eda tak buh sbb ikan jeruk tu dah masin..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails