Thursday, March 27, 2008

IKAN KERISI CELUP TEPUNG




Mlm tadi sblm masuk tido, eda buat ikan celup tepung...Eda wat ngan apa yg ada kat dapur...Lagipun eda ikut stail yg hubby beli kat Labuan ari tu...Senang dan cepat....Kebiasaanya eda buat stail mak eda ( Trg)...tapi mlm tadi nak wat stail lain lah pulak...ubah citarasa skit...hhheee......nasib baik ikan kerisi kecik2 yg hubby beli ari tu ada lagi...apa lagi eda pun bersilatlah kat dapur...anak2 pun tak sabar nak makan...heheheheh...nasib baik jadi cubaan pertama kali eda ni...kalau tak, dlm sampah lah jawabnya...

Bahan-bahannya:

Beberapa ekor anak ikan kerisi- dibuang tulangnya
Tepung jagung - secukupnya
garam -secukup rasa

Cara-caranya:
  1. Gaul ikan yg telah disiang tadi kedlm tepung jagung yg telah dibubuh sedikit garam.
  2. Selepas itu goreng sehingga masak.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails